Co mají společného spokojená dáma, údržbář a závěsné systémy?

Jste zvědaví, co všechny výše uvedené spojuje?

A jak to víme my? Prostě se to stalo…..

Nedávno jsme v jednom domově důchodců instalovali v pokoji jedné paní závěsný systém na obrázky a dekorace.

Blíží se vánoce a já si vzpomínám, že jsme v domově vyráběli spousty dekorací a výzdob. Některé klientky domova si  dekorace vyráběly samy, některé už vyrábět rukama nic nemohly, tak jsme jim je vyrobili my.
To nebyl až tak velký problém, problém byl ten, že jsme často řešili, kam v pokoji máme dekoraci pověsit. Každý pokoj byl vyzdobený obrázky a jinými závěsnými dekoracemi a každá tato věc má svou velikost. Takže je pochopitelné, že některé dekorace vyžadovaly hřebík a s ním zatloukání do zdi.

Na to si dobře pamatuji a také si pamatuji na našeho ochotného a hodného údržbáře, kterému při těchto akcích docházela trpělivost. A my jsme kolikrát zatloukali hřebíky samy a pak kousek vedle, protože jsme se strefili do cihly, nebo se ohnul hřebíček atd.

A na takové situace si určitě vzpomněl i údržbář domova pro důchodce, kde jsme instalovali závěsný systém na pověšení obrázků. Když viděl, co v tom pokoji instalujeme, úlevně si oddychl: „No konečně, konec zatloukání těch hřebíků!“.

Celá instalace na jednu stěnu trvala cca 1 hodinu. Použili jsme závěsný systém Click Rail, který obsahuje jednu lištu 3m, držáky, které jsou součástí montážní sady a které jsme navrtali na stěnu u stropu. Lišta se pak na držáky jednoduše naklikne. Do lišty jsme zavěsili dlouhé lanka z průhledného perlonu a na ně navlékli háčky.
Je skvělé, že se háčky mohou na lanko navlékat nad sebe, může se měnit jejich výška a také poloha doprava a doleva tím, že posunete lanko v liště, které je v ní tam uchyceno kovovým jezdcem.

Jezdce s lanky a háčky si můžete přikupovat, kdyby vám došli.

Můžete tak pověsit pod sebou několik obrázků či dekorací.

Pokud si nedovedete představit, jak to celé funguje, koukněte třeba na toto video: https://www.propoklady.cz/zavesne-systemy/

Nakonec jsme paní v pokoji zavěsili její obrázky. Klientce se líbilo, že může pověsit další obrázky a měnit je. Paní byla prostě spokojená a s ní i údržbář a nakonec paní sociální pracovnice (jejíž to byl vlastně nápad) i pan ředitel.
Takže jsme byli spokojeni i my.

14.11.2022 Milada Nováková

 Milá recenze od paní sociální pracovnice Martiny Šustkové - děkujeme za spolupráci: 

"Chtěla bych touto cestou poděkovat firmě ART CONSULTANCY s.r.o., Litultovice, která v našem Charitním domově pro seniory v Opavě instalovala závěsný systém do všech pokojů.
Stále jsme se potýkali s problémem výzdoby pokojů obrázky. Každý klient si z domu chce vzít obrázky svých blízkých, někdo více někdo méně, chce si svůj pokoj vyzdobit tak, jak byl zvyklý z domu.
Vzhledem ke stáří budovy a tudíž i jejich stěn to nebylo vždy jednoduché „zatlouci“ hřebík na obrázek.

Také když klientka zemřela a pokoj se chystal pro novou příchozí, museli jsme ho dát do pořádku tak, aby si nová klientka opět mohla svůj pokoj vyzdobit podle svého – a opět byl problém – nekonečné sádrování děr po starých hřebících a zatloukání nových…

Nebylo divu, že když přišla paní Nováková s takovou nabídkou, neváhala jsem.

Na ukázku nám firma závěsný systém  nainstalovala do jednoho pokoje a setkalo se to s nadšením jeho obyvatelky, která se všem chlubila tak u pana údržbáře, na kterém především leželo nekonečné sádrování děr po hřebících a následné malování.

Nakonec jsme se domluvili na dalších pokojích,  a i když nešlo vše úplně hladce, nakonec se dílo zdařilo ke spokojenosti nás všech. Klientky si můžou  pověsit na stěnu obrázků, kolik chtějí, instalace je jednoduchá, pan údržbář se může věnovat jiným pracím v Domově a já jako sociální pracovník mám radost z toho, že jsem opět mohla pro klientky něco udělat k jejich spokojenému životu v Charitním domově."

                                                                    Mgr. Martina Šustková

                                                           sociální pracovnice CHD Opava

 V Opavě dne 18.4.2023